--> Mindenmentes Food
Mindenmentes Food logo background
Mindenmentes Food logo

A Mindenmentes Foodról

Minden étel információ a szervezet számára, amely hatással van a génekre, a hormonháztartásra és az anyagcserére. Ezért kulcsfontosságú, hogy pozitív vagy negatív információkat juttatunk-e a testünkbe.

Milyen problémák esetén nyújthat megoldást a MINDENMENTES FOOD?

Az elmúlt 10-15 évben jelentősen megemelkedett a különböző egészségi problémákban szenvedők száma. Ennek többek közt oka lehet

 1. a táplálékkal bevitt számos allergén (glutén, tej, tojás, magvak, élesztő, tartósítószer);
 2. valamilyen anyagcserezavar okozta betegség (inzulinrezisztencia, cukorbetegség, daganatos betegségek);
 3. különféle emésztéssel kapcsolatos zavar (puffadás, diszkomfort érzése, viszketés, kiütések, hasmenés, ekcéma, számos bélbetegség, nem megfelelő bélflóra).

Számos táplálkozástudományi kutatás alátámasztja, hogy az említett problémák a megfelelő táplálkozással kezelhetők, tünetmentessé tehetők.

Kiknek ajánljuk ételeinket?

Azok számára, akik

 1. a tudatos és egészséges táplálkozásban hisznek;
 2. emésztési problémákkal küzdenek;
 3. ételintoleranciával élnek (orvos által diagnosztizált);
 4. allergiás jellegű tünetekkel küzdenek (orvos által még nem diagnosztizált intolerancia);
 5. prevencióként kívánják alkalmazni, elkerülve ezzel a helytelen étkezés miatti ételintoleranciát;
 6. az egészséges fogyáshoz szeretnének segítséget kapni;
 7. túl elfoglaltak ahhoz, hogy akár napi 2-3 órát töltsenek az egész napos étrendjük biztosításához szükséges alapanyagok beszerzésével, előkészítésével és megfőzésével, esetleg kevés hellyel rendelkeznek a megmaradó összetevők tárolásához;
 8. sportolnak;
 9. ismerik az evolúciós szemléletű táplálkozás előnyeit, és jelenleg aszerint táplálkoznak vagy a jövőben szeretnének áttérni rá.

Mit tud a Mindenmentes Food?

 1. A Mindenmentes Foodnál a legelterjedtebb allergének kizárására törekszünk. Nálunk egy helyen lehet glutén-, tej-, tojás-, mag-, élesztő-, tartósítószer- és hozzáadottcukor-mentes ételek közül válogatni.
 2. Kiemelet figyelmet fordítunk arra, hogy ételeink szénhidráttartalma alacsony legyen. Kevésbé ismert tény, de a gyorsan felszívódó szénhidrátok éppoly károsak, mint az allergén anyagok, ezért ételeink elkészítésekor erre is ügyelünk.
 3. Gondoltunk azokra is, akik a legnépszerűbb ovo-lacto vegetáriánus irányzatot követve étkeznek, hiszen ételeink között húsmentes fogásokat is találni szép számmal. Vegetáriánus ikonnal jelöljük őket.
 4. A finom ízekről nem kell lemondanunk az egészéges étkezés miatt sem. Ételeink készítése során a káros alapanyagokat egészséges összetevőkre cseréljünk. Emellett pedig
  • a minőségi alapanyagok,
  • az ellenőrzött körülmények,
  • a professzionális elkészítési módok,
  • a legmodernebb konyhatechnológiai megoldások
  • és az előhűtéses technológia

  gondoskodik ízletes ételeink kiváló minőségéről és vásárlóink elégedettségéről.
 5. Termékeink forgalmazásának megkezdését egy 1,5 éves tesztidőszak előzte meg, melynek során gondosan kiszámoltuk és beállítottuk ételeink megfelelő kalória-, ásványianyag-, vitamin és nyomelemtartalmát.

Ételeinket és étrendjeinket a legmodernebb táplálkozástudományi szemlélet, a nutrigenomika módszereit Magyarországon az elsők közt alkalmazva, szakértő dietetikai háttérrel és orvosi segítséggel állítottuk össze.

Ön termékeket helyezett a kosarába. Biztosan el kívánja hagyni az oldalt?

Megnézem a kosarat